Surówka witaminowa
5-6 jabłek
2-3 łyżki chrzanu
Łyżka miodu
Sok z cytryny
Obrane jabłka zetrzeć na tarte, zalać sokiem z cytryny, wymieszać z tartym chrzanem, miodem i szczyptą soli.Możemy to jeść do wędlin. Smacznego!
Eveline
Sałatka wege – sojo
Składniki:
Sałata lodowa
Pomidor
Ogórek zielony
Cebula
Kotlety sojowe z obiadu
Kukurydza w puszce
Olej
Przyprawy wedle uznania
Sól, pieprz, maggi, koperek suszony
Przygotowanie:
- Sałatę myjemy i rwiemy na drobne części
- Pozostałe warzywa kroimy w kostkę, a kotlety sojowe w cienkie paski
- Wszystko razem mieszamy dodając kukurydzę oraz przyprawy
- Całość polewamy niewielką ilością oleju.
Doris
Sałatka z tuńczyka
2 puszki tuńczyka w oleju
1 puszka ananasa
2 ząbki czosnku
1/2 pęczka natki pietruszki
1 garść orzechów włoskich
1 jogurt naturalnych
1/2 słoik majonezu
Sól, pieprz
1 paczka rodzynek
Ananasa pokroić w kostkę- odcedzić, czosnek pokroić drobno, orzechy posiekać, pietruszkę posiekać, tuńczyka dołożyć do reszty i wymieszać wszystkie produkty, rozrobić jogurt z majonezem, posolić, popieprzyć, wlać 1/2 soku z ananasa- tego co został w puszce. Rodzynki zaparzyć, odcedzić i dodać do reszty, wszystko razem wymieszać i można się zajadać.
Życzę smacznego
Diablica