Mural na Brzeskiej

Mural na BrzeskiejMural o tożsamości warszawiaków wymalowaliśmy na Klubie OFFSIDE 3 i 4 lipca 2020 roku. W akcji  wzięli udział mili goście z Warsztatów Terapii Zajęciowej Stowarzyszenia Otwarte Drzwi, Ośrodka Partnerzy, Domu Dziennego Pobytu przy ul. Brzeskiej, Klubu Złotego Wieku przy pl. Hallera, młodzież romska z Pragi Południe, artystki, artyści, krewni i znajomi Królika. Malowaniem kierowała Dorota Podlaska (mural namalowany został według jej projektu), Joasia Świerczyńska, Aga Schoreder, Agnieszka Sadurska, Sebastian Krok. Pogoda dopisała, Klub OFFSIDE zaopiekował się cudnie gośćmi, a na zakończenie działań DJ Barbapapa grał do tańca przeboje warszawskie.

Projekt “Mural na Brzeskiej” został sfinansowany ze środków m.st. Warszawy w programie Współczesna tożsamość Warszawy w kulturze i sztuce.

Fot. Małgorzata Brus

Mural na brzeskiej, czyli warszawiacy malują o sobie na ścianie Klubu OFF SIDE
Na ścianie kultowego Klubu OFF SIDE przy ul. Brzeskiej 16 w Warszawie powstanie mural zaprojektowany przez malarkę Dorotę Podlaską i zaproszone do projektu artystki, Agnieszkę Sadurską, Agi Schroeder, Joasią Świerczyńską i artystę Sebastiana Kroka. Do akcji malarskiej zapraszamy wszystkich chętnych, będziemy wspólnie malować o swoim życiu w Warszawie.

Dorota Podlaska zaprojektowała cztery propozycje muralu na Brzeskiej.

Będziemy malować ten mural, który zostanie wybrany w głosowaniu na FB.

Ściana, na której powstanie mural

Szare tło pod mural, projekt: Dorota Podlaska

Dokumentacja techniczna