Mural o różnorodności

Rys. Beata Sosnowska

Relacja z malowania murala w wewnątrz Centrum Wielokulturowego z udziałem artystki Beaty Sosnowskiej i Dilary Yilmaz Elmi, Abdi Gulbarshyn Bozyaka , Yana Butenko oraz z malowania podjazdu dla osób niepełnosprawnych na zewnątrz Centrum z udziałem warszawiaków. Działania te wspierały i animowały wolontariuszki Ada i Karolina. W trakcie trwania wydarzenia Kasia Urbanek prowadziła warsztaty fotograficzne wewnątrz i na ulicy, do których zapraszała przechodniów i uczestników wydarzenia.

Fot. Małgorzata Brus

Już we wrześniu zapraszamy wszystkich na wspólne malowanie murala o różnorodności mieszkańców Warszawy!

Pod artystyczną wodzą Beaty Sosnowskiej opowiemy o sobie malując jedną ze ścian Centrum Wielokulturowego. Równolegle Teresa Czepiec prowadzić będzie fotograficzne warsztaty portretowe, których rezultaty obejrzymy podczas wystawy świetlnej po zapadnięciu zmroku.
Całodzienne warsztaty malarskie, fotograficzne i wieczorną wystawę świetlną zorganizujemy 18 września w Centrum Wielokulturowym przy ul. Jagiellońskiej 54 w Warszawie.

Zapraszamy wszystkich!

Tymczasem zapraszamy Was do obejrzenia zdjęć z warsztatów projektowania murala, które artystka Beata Sosnowska prowadzi z grupą osób związanych z Centrum Wielokulturowym. Zobaczcie też wizualizację Wystawy Świetlnej przyszykowaną przez artystkę Teresę Czepiec.

Jeśli szukacie więcej informacji na temat planowanych wydarzeń, skontaktujcie się z naszą koordynatorką Małgorzatą Brus: 608 852 830.

Prace koncepcyjne nad projektem murala, fot. Beata Sosnowska

Beata Sosnowska i Teresa Czepiec przed wejściem do Centrum Wielokulturowego w Warszawie, fot. Małgorzata Brus

Zadanie jest sfinansowane przez Urząd m.st. Warszawy.