Zarząd

Zarząd Fundacji Dom Kultury

Justyna Domasłowska Szulc, wiceprezeska Zarządu (p.o. prezeska)
Z wykształcenia polonistka i teolożka, animatorka kultury, zakładała Polską Radę Chrześcijan i Żydów, działała jako wolontariuszka w wielu organizacjach pozarządowych. Była asystentką Naczelnego Rabina Polski Pinchasa Menachema Joskowicza. Jest współautorką książki o jego życiu. Prowadziła firmę eventową Biuro Królewny Piki. Od 2007 r. działa w Zarządzie Fundacji Dom Kultury. Koordynuje projekty w więzieniu dla kobiet w Areszcie Śledczym Warszawa Grochów.
Odznaczona Srebrną Odznaką Ministra Sprawiedliwości za zasługi w pracy penitencjarnej. Stypendystka Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego w programie “Aktywność obywatelska” w 2015 roku.

Małgorzata Brus, p.o. wiceprezeska Zarządu
Ukończyła studia kulturoznawcze na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie. Kostiumografka filmowa, animatorka kultury, fotografka, Autorka kostiumów do m.in. Doliny Issy, Siekierezady, C.K. Dezerterów, do seriali dla dzieci Panna z mokrą głową, Szaleństwa panny Ewy, Tajemnica sagali i telenoweli Złotopolscy. Laureatka konkursów fotograficznych m. in. Złota Przysłona w 2010 i 2011r. Współpracuje od 2012 r. z Fundacją Dom Kultury jako animatorka, pomysłodawczyni i koordynatorka projektów. Prowadzi więziennego bloga eWKratke.
Jest animatorką kultury, współpracuje z Narodowym Instytutem Fryderyka Chopina i Centrum Rzeźby Polskiej w Orońsku.

Beata Matusiak Bulak, p.o. członkini Zarządu
Absolwentka Wydziału Elektroniki Politechniki Warszawskiej. W Fundacji prowadzi działania finansowe i jest specjalistką RODO. Związana z organizacją Toastmasters International, w którym realizuje swoją pasję - przemówienia publiczne. Należy do klubu Top Careers Toastmasters, w 2017 była członkinią Zarządu Klubu – Dyrektorką ds. Administracji.
Prywatnie i posiadaczka psów rasy rottweiler, pasjonatka sportów kynologicznych, fanka pływania i zaawansowanego fitnessu, zwłaszcza programów Les Mills.