Okno na świat

Redakcja bloga eWKratke

“Okno na świat” to cykl zajęć edukacji kulturalnej prowadzonych dla grupy kobiet odbywających karę wiezienia w Areszcie Śledczym Warszawie Grochowie.

Zajęcia blogowe online

Blog eWKratke

W ich efekcie działa blog eWKratke.pl.Kilkadziesiąt osób gościło w 2020 roku na naszych zajęciach, dzieląc się z Blogerkami swoją pasją i wiedzą, opowiadając o świecie zewnętrznym. Podobnie zresztą jak w poprzednich latach od 2014 roku włącznie – bo wówczas powstał blog eWKratke.Czym się różni “Okno na świat” od projektów realizowanych w ubiegłych latach?Całkowicie jest prowadzony online! Dzięki otwartej postawie Służby Więziennej, zaraz po wprowadzeniu ograniczeń związanych z COVID-19, przeszliśmy w tryb online i w zasadzie nie przerwaliśmy prowadzenia zajęć. Raz, dwa razy w tygodniu spotykaliśmy się z kobietami w więzieniu na platformie ZOOM. Były to prelekcje wykłady, dyskusje, prezentacje multimedialne, filmy, a przede wszystkim warsztaty piania. Paradoksalnie, w czasach najcięższej izolacji naszym Blogerkom udało się utrzymać kontakt ze światem zewnętrznym.Zapraszamy na bloga eWKratke.pl.

Fotografie ilustrujące posty bloga eWKratke.pl

Projekt “Okno na świat” „Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury, uzyskanych z dopłat ustanowionych w grach objętych monopolem państwa, zgodnie z art. 80 ust. 1 ustawy z dnia 19 listopada 2009 r. o grach hazardowych”